My syiok sendiri punya shoot

By: Under Tree

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-Apr-2008 01:32 Email | Share | Bookmark
Hari Terbuka TLDM@Lumut

 
Weekend lps, dpt info yg TLDM buat hari terbuka sempena ulangthn tentera laut yg ke 74... satu peluang yg tak patut dilepaskan... bukan senang nak masuk kem askar... tambah plak nak naik kapal perang..


Mujur gaji masuk ari jumaat tu... jadik bole le pi sana.. kalau tak.. mmg tak pi gaks.. ujung bulan, paham2 je le...


Bertolak dr Penang, kul 6:30 pagi Sabtu tu... sampai Lumut dlm kul 9 lebih... mula carik hotel... tapi hotel yg berkenan di hati dah penuh laks... disbbkan tamo buang masa, terus pi masuk TLDM dulu...


Masa sampai tu, org belum ramai laie... jadik dpt le kami naik bot laju PASKAL tanpa berbaris panjang... mmg best bot tu... bayar RM1 jaa.. tapi depa bawak ronda sampai jeti feri pi Pangkor... dah tu.. bawak laju laks tu.. beshhh...


Ari tu mmg amat panas laa... rasa2 lebih panas dr masa pi shoot Thaipusam dulu... laie pon, tempat karnival tu tepi laut... tambah ngan bahang laut... aku takpa laa.. tapi sian kat anak bini.. paling kesian kat anak2... tapi depa selamba ja.. seronok laie ada la...


Dah lps naik bot tu.. mula la naik kapal2 perang laks... rasa2, dekat 4 bijik kapal perang yg kami naik... tu pon ada laie, dah tak larat naik.. laie pon.. menda sama jaa... aku pon bukan minat sgt menda2 ketenteraan nie... kecuali tentera udara laa.. dgr berita, Jun nnti hari terbuka TUDM laks...


lorong nak pi ke hadapan kapal, kalu jatuh sebelah kanan tu, terus masuk laut


kat dek depan kapal KD Hang Tuah..


Pinjam topi askar kejab.. yg merah, Irfan dah mcm Saving Private Ryan ja.. yg hijau sedang menerima arahan utk yg biru... TTS (tempur tanpa senjata)


Irfan dgn mesingun


Irfan dan Ifty mengayakan topi tentera laut

Lepas tu, tiba la acara yg ditunggu2... demo rampasan kapal oleh PASKAL... mmg best.. mcm dlm tv... ngan helikopter terbang rendah.. ngan letupan, tembakan...

Seorang anggota PASKAL terjun dr helikopter


Mula naik ke kapal utk bertempur ngan pengganas


Laie anggota PASKAL turun dr helikopter, terus ke atas kapal yg dirampas pengganas..


Bersedia di posisi utk bertempur


Misi berjaya, anggota PASKAL dibawa balik dgn helikopter


Dan inilah khemah yg runtuh selepas demo tu tamat... tiang lampu tumbang, speaker jatuh dlm laut.. kuat tul angin helikopter...

Pape pon.. dah lepas balik tu.. kami anak beranak abih kena sun burn.. muka sorang2 terbakar dah mcm baru balik dr Everest laks...

Mujur la dpt hotel murah kat Lumut... dan aktiviti kami pon bersambung....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net