Automate your Marketing
with Womplify




 
My syiok sendiri punya shoot

By: Under Tree

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Aug-2011 05:04 Email | Share | | Bookmark
Buruh kanak-kanak

Sayu hati tatkala melihat sekujur tubuh yg kecil dan bermuka comel, terpaksa melakukan kerja seperti org dewasa... Pada usia sebegitu, mereka sepatutnya bersuka ria bermain dgn rakan2 sebaya, menikmati zaman kanak-kanak dgn sebaik-baiknya... Agar memori indah itu akan terkenang apabila mereka dewasa kelak...


Tapi ini semua bukanlah kehendak mereka... apalah daya mereka utk mengubah keadaan ini...


Mereka perlu mencari sesuap nasi utk meneruskan kehidupan...


Namun, mereka tetap mempunyai impian dan harapan, agar kehidupan mereka akan bertambah baik...


Mereka juga mempunyai angan-angan seperti kanak-kanak lain...


Semoga nasib mereka akan lebih terbela...

Gmbr2 di atas, tiada kena mengena dgn buruh kanak2... Ifty hanyalah menolong ibu dia membersihkan rumah sempena utk menyambut Syawal...

Pon begitu, masalah buruh kanak2 tetap berlaku di luar sana... itulah realiti kehidupan...


Tuesday, 23-Aug-2011 04:36 Email | Share | | Bookmark
Tamat sudah sumpahan...

Last entry di fotopages nie adalah pada 9hb Jan 2009.... ada isu ketika itu yg sbbkan tak update entry dah kat sini...

Tapi kini walaupon belum cukup 7 keturunan, sumpahan dah berakhir... jadi aku akan sambung entry di fotopages, semampu yg boleh...

Ini adalah gmbr terbaru Irfan dan juga Ifty...

Irfan : dah berumo 8 thn, darjah 2 di sebuah sekolah cine... bole dah cakap cine, cuma tulisan dan bacaan sj yg lemah, sbb tak pi tuisyen... seorang abg yg bnyk mengalah dgn adik dia... walaupon kadang2 cepat naik angin juga... tu bila dah lebih dr batas kesabaran dia le kot...

gmbr nie diambil oleh Ifty

Ifty : berumo 5 thn dan masih di tadika... bakal menjejaki langkah abg dia, utk ke sekolah cine... seorang yg bnyk akal dan bnyk helah... abg dia yg selalu jadi mangsa... di luar rumah, dia agak pemalu utk bersosial.. tapi cepat mesra bila dah kenal...

gmbr nie diambil oleh Irfan

Kedua2 depa nie, sedang menantikan kehadiran adik baru... insya-Allah awal thn dpn...


Friday, 9-Jan-2009 03:00 Email | Share | | Bookmark



http://azmeanaziz.wordpress.com
http://azmeanaziz.blogspot.com


Thursday, 1-Jan-2009 15:53 Email | Share | | Bookmark
Thn baru

Terasa mcm baru minggu lps ja sambut thn 2008... nie dah masuk thn baru 2009 pulak... kejab sj masa berlalu...

banyak kenangan yg ditinggalkan dlm thn 2008... ada yg suka, duka.. manis, pahit... mcm2... semua org pon mcm tu...

Kenangan manis
Bnyk... antaranya bila dpt berjumpa dgn photographers tahap super... spt Zainal Halim & Bazuki dr Reuters... Saifulnang, Syahrin Aziz... dan penutup tirai thn 2008, Hasnuddin (Adan) dan Jaggat...

Selain tu... sudah tentulah bila gmbr semasa pilihanraya umum dimasukkan dlm Reuters... terpilih utk artikel di dlm suratkhabar The Star... dan ada yg dipilih utk paper online di luar negara...

Kenangan pahit
Mmmm... tak berapa nak ingat sgt.... tapi yg tak berapa best, bila kamera dimasukkan ke pusat servis krn kerosakan teknikal... dekat2 seminggu lebih gaks le berpisah...

dan bila kereta rosak masa nak pi bercuti di Cameron Highland... tersadai tepi jln... tapi seronok plak bila dikenang2...

Kegembiraan
Sesuatu yg menggembirakan apabila setelah 8 thn menyewa (sejak mula bekerja), barulah berpindah ke rumah sendiri walaupon rumah tu tahap 'rumah burung' pada pandangan sesetengah org, tetapi aku tetap rasa puas ati krn rumah tu dibeli dgn duit sendiri... tak sempat nak buat entry pindah rumah nie.. sbb terlalu sibuk dgn urusan lain....
sblm pindah


Irfan di tmn permainan berlatarbelakangkan rumah baru


selain tu, pelaburan membeli dslr telah pon mendatangkan keuntungan.. dah dpt balik modal... alhamdulillah...

Kekecewaan
Yg paling kecewa adalah, bila impian tidak kesampaian... impian nie sejak dr mula pakai dslr... impian nak tambah lens mcm org lain juga.... sib baik bukan impian nak tambah 'org rumah'... bertambah kecewa bila tgk org yg baru menceburi diri pon dah upgrade lens yg dasat2.... mungkin belum rezeki kot...

Azam thn 2009
rasanya... kena carry forward azam thn 2008 kot... azam yg tak kesampaian... tapi bergantung juga pd keadaan... tambah plak diramalkan ekonomi thn 2009 tidak memberangsangkan...
azam thn 2008 tada la besar dan susah sgt... nak jejak kaki ke pantai timur sj...


Harapan pd 2009
Apa yg nak diharapkan pd thn 2009..? dgn berita mengenai ekonomi yg semakin teruk... bursa saham merundum... pekerja hilang pekerjaan....
Cuma satu sj... harap dptlah mengharungi waktu getir ini dgn selamat... maka, terpaksalah dikuburkan segala impian, cita2, keinginan dan segala2nya...



Quote:

Formula melawan kekecewaan
a) Bonus bulan 6 = (sebulan gaji x 1) - repair keta = 0
b) Bonus ujung thn + income dr job = (sebulan gaji x 3.2) - masuk rumah baru = 0
c) Thn 2009 = ekonomi teruk + potong gaji + anak skolah + dll

Oleh itu,
Impian nak tambah lens = a + b + c = LPLS

di mana,
LPLS = Lu Pikir La Sendiri = kekecewaan

Maka, utk meneutralkan kekecewaan,
(kosinus LPLS x 14 pie) dikamilkan dgn (infiniti - 3) = KLST
KLST = Kit Lens Sampai Tua


p/s : patutkah aku berehat dr bidang photography utk mengelak kekecawaan berulang..?

Selamat bertahun baru...


Saturday, 13-Dec-2008 01:29 Email | Share | | Bookmark
Editor's Choice : Usayd & Aween

 
Pengantin lelaki nie, sepupu wife aku... "job adik beradik"... mula2 tu, dia mintak aku shoot time majlis kenduri kat Penang saja... tapi last2 dia suh shoot akad nikah skali kat Bangi pada 5hb Dec... ok laa.. dpt gak travel...

Kenduri kat Penang, sederhana jaa.. tada sanding.. cuma makan beradab... selalu kalau kes mcm nie.. mmg tada gmbr sangat laa... jadik.. aku bawak pi outdoor walaupon ari tu tak nampak matahari sbb awan penuh... walaupon lighting problem, kena gaks buat... sbb nak gmbr...

Yg best pasangan nie.. depa pandai posing.. senang keja... suh buat satu aksi.. depa tambah laie 2-3 aksi lain... kalau semua pengantin camnie.... kan best...

Utk outdoor, aku buat kat pantai Jeti Pulau Jerejak dan taman Metropolitan...

Nak cite sket le...

Ada perasaan gayat gaks nak buat outdoor kat taman Metropolitan tu.. sbb mengikut kitab hikayat pendekar Pulau Berpinang... kat tapak taman tu telah berlakunya pertarungan hebat antara anak murid dan guru... si guru mmg selalu regang2 urat kat taman tu... kadang2, baring2 pon ada... tapi si anak murid dia yg blum sempat khatan... ops.. blum sempat khatam, laie dahsyat... siap boleh bukak gelanggang kat situ...

Diriwayatkan pendekar2 tu tak bertarung secara fizikal, melainkan menggunakan kuasa masing2 adanya... tiadalah diketahui siapa pemenangnya kerana pengriwayat kitab tersebut merasa bosan dgn hikayat pendekar.. dan dia bertukar meriwayatkan cite kanak-kanak plak... ati pon senang..
Nota : cite nie tada kena mengena dgn yg masih idup atau dah mati.. jika ada, hanyalah kebetulan..








Show dr juara teh tarik Malaysia

Wedding : Usayd & Aween | 5hb & 13hb Dec | Bangi & Bayan Baru
Job, shoot & edit : Azmean Aziz

Kpd Usayd dan Aween, semoga bahagia selama2nya...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net